Пошуковий запит: (<.>A=Байбєрова С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
|
1. |
Сердюк М. Є. Прогнозування якісних технічних показників плодів яблуні залежно від стресових абіотичних факторів [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 261-272. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_33
|
2. |
Сердюк М. Є. Вплив екзогенної обробки антиоксидантами на динаміку фенольних речовин при зберіганні яблук [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, В. В. Калитка, С. С. Байбєрова // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(11). - С. 17-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(11)__5 Для скорочення втрат фенольних речовин плодів яблуні в період зберігання запропоновано використання комплексних антиоксидантних композицій. Застосування таких композицій знижує активність поліфенолоксидази й уповільнює окиснення фенолів. Математично обгрунтовано, що запропоновані антиоксидантні композиції нівелюють вплив багатьох погодних чинників на остаточний вміст фенольних речовин під час зберігання яблук.
|
3. |
Байбєрова С. С. Оцінка збереженості яблук за обробки антиоксидантними композиціями за допомогою методу харрінгтона [Електронний ресурс] / С. С. Байбєрова, М. Є. Сердюк, В. М. Малкіна // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(1). - С. 64-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(1)__14
|
4. |
Байбєрова С. С. Збереження біологічної цінності плодів яблуні за обробки їх антиоксидантною композицією ДЕПАА [Електронний ресурс] / С. С. Байбєрова // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 3(1). - С. 153-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2014_3(1)__19
|
5. |
Сердюк М. Є. Окисний стрес і антиоксидантна система захисту плодів яблуні [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова // Харчова наука і технологія. - 2015. - № 2. - С. 79-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2015_2_16
|
6. |
Сердюк М. Є. Дослідження впливу способів обробки антиоксидантними композиціями на збереженість плодів [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, Д. С. Степаненко, С. С. Байбєрова, Н. А. Гапріндашвілі // Технологический аудит и резервы производства. - 2016. - № 4(4). - С. 43-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2016_4(4)__10
|
7. |
Байбєрова С. С. Вплив погодних умов вегетаційного періоду на збереженість яблук в умовах південного степу України [Електронний ресурс] / С. С. Байбєрова, М. Є. Сердюк // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 1. - С. 171-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2013_1_26
|
8. |
Сердюк М. Є. Вплив абіотичних факторів на розвиток фізіологічних розладів та мікробіологічних захворювань під час холодильного зберігання плодів яблуні [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 192-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_30 Досліджено вплив погодних чинників на рівень втрат плодів яблуні від фізіологічних розладів і мікробіологічних захворювань під час холодильного зберігання. Встановлено, що основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на рівень розвитку як фізіологічних розладів, так і мікробіологічних захворювань у процесі зберігання плодів яблуні, вирощених за умов Південної степової підзони України, є мінімальні температури останнього місяця формування плодів. При цьому, аномально високі значення даного показника стимулюють розвиток фізіологічних розладів і зменшують ризик поширення мікробіологічних захворювань.
|
9. |
Сердюк М. Є. Кінетика інтенсивності дихання плодів яблуні при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі, С. С. Байбєрова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 150-157. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_24 Вивчено та науково обгрунтовано вплив антиоксидантних композицій (АОК) на кінетику інтенсивності дихання за тривалого зберігання плодів яблуні. Встановлено, що обробка плодів яблуні АОК істотно зменшує кількість виділеного вуглекислого газу та біологічного тепла протягом усього періоду зберігання, незалежно від їх сортових особливостей.
|
10. |
Сердюк М. Є. Прогнозування втрат маси плодів яблуні під час холодильного зберігання [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, І. Г. Величко, С. С. Байбєрова // Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Серія : Нові рішення в сучасних технологіях. - 2015. - № 62. - С. 160-165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpinrct_2015_62_29
|
11. |
Сердюк М. Є. Вплив обробки антиоксидантними композиціями на вихід стандартної плодової продукції після холодильного зберігання [Електронний ресурс] / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова, Н. А. Гапріндашвілі, О. І. Сухаренко // Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Серія : Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - № 23. - С. 176-181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpinrct_2017_23_30
|